Ungdomskoret synger Stabat Mater

Lillerød Kirkes Ungdomskor medvirker i tre opførelser med Pergolesis smukke Stabat Mater.

Sammen med Hillerød Ungdomskor og Frederiksberg Sogns Ungdomskor vil Lillerød Kirkes eget ungdomskor udgøre ca. 40 unge korsangere, som for andet år i træk er gået sammen om at opføre et af barokkens smukkeste oratorier: Stabat Mater af Giovanni Battista Pergolesi for kor, solister og kammerensemble.

Ud over de tre ungdomskor medvirker musikere fra Ensemble Lyrikos. Dirigent er Kristian Lumholdt.

Stabat Mater bliver opført tre gange. Første gang som koncert i Hillerød Kirke, mens de to andre opførelser i Engholmkirken og Frederiksberg Kirke indgår i musikgudstjenester med tekstlæsninger og bøn.

Hillerød Kirke
Torsdag 21. marts kl. 19.30

Engholmkirken, Allerød
Lørdag 23. marts kl. 17


Frederiksberg Kirke, København
Søndag 24. marts kl. 17

OM PERGOLESIS STABAT MATER
Den kun 24-årige Giovanni Battista Pergolesi fik ved udgangen af 1734 til opgave at komponere et Stabat Mater til brug for gudstjenester i Napoli. Pergolesi, som trods sin unge alder var uhelbredeligt syg af turberkulose, måtte skrive værket på sin sygeseng i løbet af 1735. Han blev blot 26 år.

Stabat Mater-teksten daterer sig tilbage til 1200-tallet og beskriver tanker og følelser i hos Jesu mor, Maria, da hun må se sin søn dødsdømt og hængt op på korset.

Pergolesi skrev sin musik for to solister, men på et tidligt tidspunkt har man opført den med kor, og ved disse koncerter opføres det i vekselvirkning mellem kor og solister (udvalgte sangere fra koret).

Der er fri entré til alle tre opførelser.

Stabat Mater-koncerterne er venligst støttet af:

Villy Saft Nielsens Fond
KORLIV-puljen
Erda og Christian Schrøders fond
Toyota Fonden