Udstilling af juletræstæpper i sognegården

Julen varer lige til efter påske – oplev Anna Birthes flotte, håndsyede juletræstæpper, som udstilles i sognegården i hele april måned. Café Livstråden er vært for en fernisering mandag 8. april kl. 14-16.

I Café Livstråden i Lillerød Kirke mødes mennesker for at hygge sig sammen og for at fortælle hinanden livshistorier fra det levede liv. Det kan man gøre med ord og fortælling, men der er også andre måder at formidle sin og sin families historie på. Det har Anna Birthe Hansen – en trofast kirkegænger og frivillig i Lillerød Kirke – gjort i stof, farver og masser af sting gennem sine smukke juletræstæpper.

Anna Birthe , som har dybe rødder i lokalområdet i Allerød og Lillerød, har med sine flittige hænder skabt de mange fantastiske juletræstæpper, som er syet til forskellige medlemmer af hendes store familie. Hvert tæppe fortæller en spændende familiehistorie gennem flere generationer.  

Vi har i Lillerød Kirke været så heldige, at vi har fået lov til at lave en lille særudstilling med tæpperne i sognegårdens hall og i underetagen, hvor tæpperne bliver hængt op til frit skue for alle. Tæpperne giver et indblik i, hvordan juletemaet på kreativ vis er blandet med historier lige fra Lillerød, over, Helsingør, Lolland, Ålborg og Fanø med Frihedsgudinden som springbræt til et familiemedlems udrejse til Amerika.

I Café Livstråden holder vi fernisering af
den lille fine udstilling i Sognegården:
Mandag 8. april fra kl. 14-16.

Her er alle velkomne til at kiggenærmere på juletræstæpperne over et lille glas og lidt til ganen. Samtidig kan vi høre medlemmer af Anna Birthes familie fortælle lidt mere om tæpperne.

Tæpperne hænger april måned ud i sognegården, hvor der vil være mulighed for at aflægge udstillingen et besøg inden for kirkekontorets åbningstid eller om søndagen efter gudstjenesten.

På menighedsrådets vegne
Sognepræst Elsebeth Hougaard Jensen