Lillerød Kirkes Orgelskole

Er du et musikinteresseret barn i skolealderen og nysgerrig efter at lære at spille på et nyt og spændende instrument? Så har Lillerød Kirke et enestående tilbud til dig. For kirken har i samarbejde med Sjællands Kirkemusikskole åbnet en orgelskole, som giver alle børn i 0.-9. klasse mulighed for at lære at spille på kirkens orgel. Undervisningen er gratis og varetages af Lillerød Kirkes egen organist, Kyung-Hee Kim, som også er initiativtager til orgelskolen. Ikke mange børn vælger orglet til, når de skal vælge et instrument. Formålet med orgelskolen er således at få flere børn til få lyst til at spille på ”verdens største instrument” med alle dets mange lyde og klange og måske også på sigt udvikle et muligt potentiale.

Lillerød Kirkes orgelskole er ligesom mange andre orgelskoler landet over en del af projektet Orgelklubben, der i samarbejde med landets musikkonservatorier og musikskoler arbejder for at få flere børn og unge i gang med at spille kirkeorgel – læs mere her: www.orgelklubben.dk

Organisten Kyung-Hee Kim er uddannet kirkemusik (kandidat) i sit hjemland Sydkorea og fra Solistklassen på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København. Hun har været ansat i Lillerød Kirke siden 2013. Orgelskolen har endvidere tilknyttet organisten Arne Christensen som faglig konsulent. Han bestred organistembedet i Helleruplund Kirke i 40 år og har årelang erfaring som underviser i flere praktiske discipliner på bl.a. Musikvidenskab ved Københavns Universitet.

For mere information om orgelskolen, kontakt: Kyung-Hee Kim – tlf. 26 18 33 44, kimhee33@hotmail.com

OBS: Der er pt. ikke ledige pladser i orgelskolen.